Far hævner sig på sin steddatter, efter hendes bryllup knuste hans hjerte

Fædre spiller en vigtig rolle på deres døtres bryllupsdag. Det er deres chance for endeligt at gå op ad kirkegulvet med deres lille pige og give hende til en anden mand. Mens denne tradition ikke er noget for alle, er der stadig mange, der overholder den.

Fordi det er skik, at fædre giver deres døtre væk på deres bryllupsdag, gives mange unge kvinder bort af andre vigtige mænd i deres liv, hvis deres biologiske fædre ikke er tilstede - for eksempel af deres brødre, bedstefædre eller stedfædre.

Så da den 62-årige Michael Jørgensen fra København hørte, at hans steddatter skulle giftes, glædede han sig til at være en så vigtig del af ceremonien og at give den pige væk, som han havde været med til at passe på i de sidste 10 år.

Michael siger: ”Min steddatter dimitterede fra universitetet i december sidste år. Jeg har betalt for hendes underhold mens hun studerede. Hun har ikke noget arbejde og har boet hos sin mor og mig, indtil hun begyndte på universitetet og så tilbage igen efter dimissionen. Jeg købte også en bil til hende for at gøre det nemmere at komme omkring og på besøg herhjemme. Jeg har altid behandlet hende, som var hun min egen.”

Fra tid til anden dukkede hendes døgenigt af en far op i hendes liv, og hver gang var hun himmelhenrykt. Selv om han aldrig har bidraget med en cent til hende eller betalt noget faderbidrag – ja, det er nu min kærestes skyld, fordi faderbidrag ikke var en del af aftalen - så elsker hun ham stadig og vil have ham i sit liv. Han bliver længe nok til at knuse hendes hjerte ved at forlade byen og bryde de løfter, som han har givet hende.”

Det var klart, at Michael bekymrede sig om sin steddatter og ville gøre alt for at hjælpe hende. Da det viste sig, at hun ville have ham til at betale omkostningerne på 180. – 230.000 kr. til hendes bryllup, syntes han dog, at timingen af det hele var lidt mistænkelig…

Men som enhver støttende far, der er ivrig efter at gøre sine kære glad, og nu med godt med penge, gik Michael med til det overdådige bryllup, som hans steddatter ønskede, men under visse betingelser:

Siden det var ham, der skulle betale for det meste af steddatterens bryllup, havde han bedt om nogle små ting til gengæld. Ting, som hans kæreste og steddatter gerne gik med til - indtil deres egoisme fik overhånd...

”Stedet, hvor brylluppet skulle holdes, rummer maks. 250 personer. Jeg gav dem en liste med 20 personer, som jeg ønskede at invitere, du ved, fordi jeg betalte for det hele. De sagde, at det ikke var noget problem, og at de ville tage sig af det. Så jeg lod disse mennesker vide, at de ville få en invitation, og at de skulle holde datoen fri.

Sidste uge så jeg så en af mine venner på listen og spurgte, om han kom. Han fortalte mig, at han ikke var inviteret. Han fortalte mig, at han havde fået et forvarsel, men ikke en invitation. Han havde den på bagsædet (sammen med ca. et halvt års post), og han viste mig det. Og ja, det var kun et forvarsel, og mit navn var ikke på det. Der stod hendes fars navn og hendes mors navn, men ikke mit.”

Det er nemt at forstå, hvorfor Michael blev oprørt. På trods af alt, hvad han lagde i brylluppet, viste det sig, at hans kæreste og steddatter holdt ham for nar. 

”Det førte til en temmelig stor diskussion med min kæreste, da jeg fandt ud af, at ingen fra min liste på 20 mennesker var kommet med på den endelige liste, for ”250 mennesker er meget stramt”, siger Michael. ”Jeg var virkelig vred, men der var ikke så meget at gøre ved det, for de vigtige mennesker i mit liv var allerede blevet fornærmet. Min kæreste sagde, at hvis der var nogen, der ikke svarede ja til invitationen, kunne jeg måske få nogen folk med. Men det er bare et ultimativt slag i ansigtet efter min mening. Så jeg skummede på det tidspunkt.”

Men det skulle blive værre...

”Den næste dag spiste vi middag med den kommende svigerfamilie og os som en overraskende gæst: den ”rigtige far”. Ved denne middag erklærede min steddatter, at hendes ”rigtige far” ville være i stand til at komme til brylluppet, og at han så ville være i stand til at give hende væk. Dette blev modtaget med et kor af ”Åh, hvor dejligt” og ”Ih, hvor vidunderligt.”

På dette tidspunkt var Michael rasende. ”Jeg tror ikke, at jeg nogensinde har været så vred og følt mig så lidt respekteret”, siger han. ”Jeg rystede. Jeg brugte et par minutter på at samle mig, for jeg vidste ærligt talt ikke, om jeg skulle græde eller uddele knytnæver eller begge dele.”

Men da han var faldet nok til ro til at tale, meddelte Michael, at han ville udbringe en skål ved at slå på sit champagneglas med sin ske.

”På dette tidspunkt i mit liv føler jeg, at jeg skylder bruden og brudgommen en tak, for de har åbnet mine øjne for noget meget vigtigt,” sagde han, mens menneskerne i rummet udvekslede trygge smil.

"Tidligere på dagen havde jeg allerede købt min datters bryllupsgaver. Hun klagede altid på de gryder og pander vi havde i køkkenet, så jeg fik hende et komplet sæt redskaber, gryder og pander fra Feisty Kitchen."

Inkluderet i Mikaels indkøb var en Lodge Pre-Seasoned Cast Iron Covered Kylling Fryer Deep Skillet.

Du kan se flere detaljer om dette produkt ved at klikke her og vieiwing det i vores online butik.

"Men jeg besluttede, at hun ikke ville få det. Faktisk - det begyndte på mig. Jeg var nødt til at gøre en meget større beslutning om dette bryllup ..."

”De har vist mig, at min position i denne familie ikke er, hvad jeg engang troede, at den var,” fortsatte han, mens smilene forvandledes til forvirring og chok.

”Selv om jeg engang tænkte på mig selv som familiens patriark eller faderskikkelse, som nød stor respekt, og som man kom til, når man havde brug for hjælp, så viser det sig, at jeg er familiens pengeautomat, som kan bruges til at skaffe penge, men ikke meget andet. Eftersom jeg er blevet erstattet som vært, både på invitationerne og i ceremonien, opsiger jeg hermed mine finansielle forpligtelser som vært til min efterfølger, den rigtige far. Så skål for det lykkelige par og den sti, som det har valgt.”

Og Michael bluffede ikke... Han er for øjeblikket på ferie i Spanien på et resort med alt inklusivt for komme væk fra alt rodet derhjemme. Han har fortalt sin steddatter og sin kæreste, at han forventer, at de er ude af hans hjem, når han kommer tilbage. Deres forhold kan ikke repareres, og han vil helt bestemt ikke bidrage mere til brylluppet!

Hvad synes du? Havde Michael ret til at føle og handle, som han gjorde? Har du nogensinde oplevet noget lignende? Husk at synes godt om og dele dine historier med os!

Abonner på flere sjove historier!

* indicates required

 


Older Post Newer Post